:: Mereka2 Yang CooL !!::

Sunday, February 13, 2011

●●Semoga Tuhan Menjaga Manusia Atas Nama:Perempuan●●


Mulianya seorang isteri disisi Allah…

Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri ini pada keluarga, suami dan anak-anak

Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri mereka karena isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.Biarlah tak cantik fisik dia isterimu,yang tlah kamu pilih .

sayangilah mereka…..

Beruntungnya seorang wanita yg mempunyai rahim ini ialah dia bekerja dengan Tuhan…Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh… 7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya. Cuti bersalin juga sehingga 60 hari.

Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah.

Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang…

sembahyang wajib baginya dari baligh

sehingga habis nyawanya.Satu lagi berita gembira untuk wanita, Sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya, Lahir saja bayi seluruh dosanya habis. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut mempunyai anak?

Marilah kita pegang tali Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid,Allah izinkan masuk Syurga. Untuk orang kafir dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur. Untuk peringatan semua wanita yang bersuami seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung. Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari. Bila dia lihat suaminya tengah terhengah-hengah di titian Sirat dia tak masuk syuga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.

Kalau seorang isteri asyik menggerutu,mulut selalu moncong terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini. Manakala suami pula mempunyai tugas – tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa – dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak durhaka denganNya.

Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki. Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak kaki.Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir kepada kamu(lelaki),lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.

Woman was made from the rib of man,

She was not created from his head to

top him, Nor form his feet to be stepped upon,

She was made from his side to be close

to him, From beneath his arm to be protected

by him, Near his heart to be loved by him.

“Wahai Tuhan…

ku tak layak ke syurgamu …

namun tak pula aku sanggup ke

nerakamu…kamilah hamba yang mengharap belas darimu …

“Ya Allah…jadikanlah kami hamba2 mu yang

bertaqwa ..ampunkan dosa2 kami, kedua ibu bapak kami,dosa semua umat2 islam yang masih

hidup mau pun yang telah meninggal dunia”……..

::SYUKUR ALHAMDULILLAH....AKU DILAHIRKAN SEBAGAI SEORG PEREMPUAN....::


BACA JE? MEH LA KOMEN-MENGOMEN!

0 Yang mendoakan Cik Marjan Kurus..(^_^):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...