:: Mereka2 Yang CooL !!::

Tuesday, November 1, 2011

kisah kucing & kawannya....





Kisah Seekor kucing yang sangat sedih ketika melihat kekasih/kawannya meninggal dunia,
dan dia setia menunggu di depan jasad nya, dan berusaha membangunkan jasad kekasih / kawannya agar dia hidup kembali.
tapi apa daya... dia dah tak boleh hidup kembali,

seseorang berusaha membawa jasad itu untuk di kubur di tempat yang layak. :'(

Sedih bila tgk video nih..
seekor kucing pun mempunyai rasa sayang dan setia kpd kawan/kekasihnya .

tapi terkadang manusia begitu mudah membuang nyawa sesama dgn penuh benci dan dendam..
tRy renungkan bagaimana rasanya jika kita di tinggalkan orang yg sangat kita sayangi selama lamanya.....
dan dia tak kan kembali lagi :'(
bagaimana kalo ini terjadi di diri kita...? :'(

Dan, ini betul2 dah terjadi pd diri Jan...
Arwah mak & arwah Ayah pergi tinggalkan kami semua....
Lebih terasa bila arwah Mak pergi...
saat2 Jan perlukan dia..
Masa tu Mak sakit & meninggal masa Jan tunggu lagi seminggu nk Final exam Kat UPM..
masa tu dah Final Year..
Errmm.. ALLAH sahaja yg tahu Perasaan Jan...

BACA JE? MEH LA KOMEN-MENGOMEN!

3 Yang mendoakan Cik Marjan Kurus..(^_^):

dhinai adnan said...

Aku tumpang simpati dan aku belum mersai saat yang ko rasa.tapi pasti suatu hari aku takkan dapat mengelak dari merasai persaan begitu.....terharu bila lihat aksi kucing tu...boleh simpan buat koleksi

MARJAN IBRAHIM said...

Dhinai Adnan~ semua org akan rasa.. :) cuma xtau bila masa dia....

cik pika said...

pika pon sedey.. tersentuh tgk kucing tu punya kasih + syg kat kawan die.. :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...